Sunday, May 6, 2018

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

kremalı mantar çorbası tarifi

(5 kişiliktir)

  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 baş ufak soğan
  • 250 gr. mantar 
  • 2 diş sarımsak 
  • 3 yemek kaşığı un 
  • 5 su bardağı kaynamış su 
  • 1 paket krema 
  • Tuz, Karabiber 


               Tereyağını tencerede eritin. İnce ince doğranmış soğanları 5 dakika kavurun. 2 diş sarımsağı ezin ve isteğe bağlı büyüklükte doğranmış mantarla birlikte mantarlar suyunu çekene kadar kavurun. Unu ekleyin, bir dakika kadar karıştırın. Çırpıcıyla sürekli karıştırmak suretiyle 5 su bardağı kaynamış suyu ilave edin. Kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın. Çorba kaynayınca bir paket kremayı, çorbayı sürekli karıştırarak ilave edin(Karıştırmazsanız krema kesilir). Tuzunu karabiberini ilave ettikten sonra 5 dakika kaynamaya bırakın. Afiyet olsun


No comments:

Post a Comment