(5 kişiliktir)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 baş ufak soğan
- 250 gr. mantar
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı kaynamış su
- 1 paket krema
- Tuz, Karabiber
Tereyağını tencerede eritin. İnce ince doğranmış soğanları 5 dakika kavurun. 2 diş sarımsağı ezin ve isteğe bağlı büyüklükte doğranmış mantarla birlikte mantarlar suyunu çekene kadar kavurun. Unu ekleyin, bir dakika kadar karıştırın. Çırpıcıyla sürekli karıştırmak suretiyle 5 su bardağı kaynamış suyu ilave edin. Kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın. Çorba kaynayınca bir paket kremayı, çorbayı sürekli karıştırarak ilave edin(Karıştırmazsanız krema kesilir). Tuzunu karabiberini ilave ettikten sonra 5 dakika kaynamaya bırakın. Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment