Monday, May 16, 2016

Sivas Sac Kebabı Tarifi

sivas usulü sac kavurma


Malzemeler
-Yarım kilo dana kuşbaşı
-Yarım kilo kuzu kuşbaşı
-2 patates
-4 patlıcan
-4 çarliston biber
-5 kırmızı biber
-3 Baş soğan
-Bir çay kaşığı kimyon
-Bir çay kaşığı karabiber
-İki tatlı kaşığı pul biber
-Bir tatlı kaşığı isot
-1 diş sarımsak
-3 tane domates
-İki bardak su

Yemeğin Yapılışı
Dana ve kuzu eti ayrı ayrı kaplarda suyunu çekene kadar kavrulur. Kavrulduktan sonra dana ve kuzu eti karıştırılır. Sonra patates küp küp doğranıp kızartılır. Patlıcanlar ince ve uzun doğranıp kızartılır. Yeşil biber ve kırmızı biber de kızartılır. Kızartıldaktan sonra yeşil biber ve kırmızı biber ince ince doğranır. Devamında üç baş soğan halka halka doğranır. Kavrulmuş et ile hafif öldürülür. Bu arada yeşil biber ve kırmız biber de karıştırılıp hafif öldürülür. Sonra kızartılan patates karıştırılır. Bir çay kaşığı kimyon, bir çay kaşığı karabiber, iki tatlı kaşığı pul biber, bir tatlı kaşığı isot, bir diş sarımsak karıştırılır. Sacın ortası açılır. Kenarlarına biber ve patlıcanlar süslenir. Sacın ortasına 3 tane domates doğranıp topluca konur. İçine bir iki bardak su konup üzeri örtülür. Pişmeye bırakılır.

No comments:

Post a Comment