Sunday, May 15, 2016

Kayseri Yağlaması Tarifi

Kayseri Yağlaması



Malzemeler

-Yarım kilo orta yağlı kıyma
-4 adet iri soğan
-4 adet iri domates
-3 adet çarliston biber
-1 tutam maydanoz
-1 çay bardağı sıvı yap
-3 su bardağı su
-Yarım küp maya
-Karabiber
-Pul biber
-Tuz
-3 diş sarımsak
-2 su bardağı yoğurt


Hamuru için;
-1 kg un
-1su bardağı süt
-Tuz
-Yarım küp maya
-1 tatlı kaşığı şeker
-Kulak memesi kıvamına gelecek şekilde alabildiği kadar ılık su ile mayalanır.

Kıyma harcının hazırlanışı;

Soğanlar çok ufak doğranır.1 çay bardağı sıvı yağ ile kavrulur. üzerine kıyma eklenerek suyunun çekmesi beklenir. Daha sonra biber eklenir .Domatesler  rendelenerek kıymaya ilave edilir.Maydanozlar ince kıyım yapılarak koyulur. 1çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve bir tatlı kaşığı tuz koyulur. tenceremize 3 su bardağı suyu da koyarak yarım saat  kısık ateşte özlenene kadar pişmesi beklenir.

Mayalanan hamuru küçük küçük yumurta sarısı kadar yumaklar halinde ayırıp ,şebit şeklinde yuvarlak açarak teflon tavada pişirin. 
Hamur pişirme işlemi bittikten sonra bir kat şebit üzerine bir ufak kepçe harç dökülür. Bu işlem hamur ve harç bitene kadar kat kat pasta şeklinde devam ettirilir.

Yusyuvarlak katlı pasta halindeki hamurumuz + şeklinde kesilir . Meydana gelen ufak üçgen parçalar sarımsaklı yoğurda batırılarak afiyetle yenilir ..

No comments:

Post a Comment