Friday, May 20, 2016

Kayseri Mantısı Tarifi

Mantı

Hamuru İçin
-4 bardak un
-1 yumurta
-1 tatlı kaşığı tuz




İçi için;
-300 gr kıyma(az yağlı)
- İnce ince doğranmış bir baş soğan
-1 tutam toz biber
1 tutam toz

mantı içi

Hamur nasıl açılır?
           Sert bir hamur yoğrulur. Yoğurduktan sonra beş dk dinlendirilir. Dinlenen hamurdan iki beze yapılır. Bezeler ufak tahta büyüklüğünde açılır. Küçük kare şeklinde kesilir. harçtan küçük küçük parçalar konarak kapatılır.
kayseri mantısı

Kaynamış suya biraz tuzla birlikte sıkılan mantılar atılır. 5 dk kaynatıldıktan sonra üstüne bir kase soğuk su konulup süzülür. Servis tabağına alınır. Sarımsaklı yoğurt üzerine dökülür. Ayrıca tereyağında kırmızı toz biber yakılarak üzerine dökülür.

No comments:

Post a Comment