İç Malzemeleri
-Yarım kilo kıyma
-4 büyük baş soğan
-1 çay kaşığı kara biber
-1 tatlı kaşığı pul biber
-250 gr margarin veya tereyağı
-1 tutam maydanoz
-1 tutam tuz
Hamur Malzemeleri
-5 su bardağı köftelik ince bulgur
-1 su bardağı irmik
-1 yumurta
-1 kaşık biber salçası
-1 su bardağı un
-Bir tutam tuz
Yapılışı
Üç bardak su ile bulgur ıslatılır. 15 dk sonra 1 bardak un 1 yumurta 1 kaşık biber salçası tuzu güzelce yoğrulur. Hamur halini alana kadar bu işlem devam eder. Gerekli görüldüğünde su ilave edilir.
Diğer tarafta kıyma soğan 1 paket margarin kavrulup üzerine kara biber pul biber eklenir. Biraz daha kavrulduktan sonra maydanoz atılır. Dondurmaya bırakılır. Sonra köfte hamuru ufak yumaklar halinde alınarak içi oyulur. En az bir saat soğutulmuş iç harçtan kaşık kaşık alınarak ağzı kapatılır.
Köfteler kızgın bol sıvı yağda kızartıldıktan sonra servise sunulur.
Not: İsteğe bağlı olarak haşlanıp da yenebilir.
-4 büyük baş soğan
-1 çay kaşığı kara biber
-1 tatlı kaşığı pul biber
-250 gr margarin veya tereyağı
-1 tutam maydanoz
-1 tutam tuz
Hamur Malzemeleri
-5 su bardağı köftelik ince bulgur
-1 su bardağı irmik
-1 yumurta
-1 kaşık biber salçası
-1 su bardağı un
-Bir tutam tuz
Yapılışı
Üç bardak su ile bulgur ıslatılır. 15 dk sonra 1 bardak un 1 yumurta 1 kaşık biber salçası tuzu güzelce yoğrulur. Hamur halini alana kadar bu işlem devam eder. Gerekli görüldüğünde su ilave edilir.
Diğer tarafta kıyma soğan 1 paket margarin kavrulup üzerine kara biber pul biber eklenir. Biraz daha kavrulduktan sonra maydanoz atılır. Dondurmaya bırakılır. Sonra köfte hamuru ufak yumaklar halinde alınarak içi oyulur. En az bir saat soğutulmuş iç harçtan kaşık kaşık alınarak ağzı kapatılır.
Köfteler kızgın bol sıvı yağda kızartıldıktan sonra servise sunulur.
Not: İsteğe bağlı olarak haşlanıp da yenebilir.
No comments:
Post a Comment