Sunday, May 15, 2016

Tantuni Tarifi

kuyruk yağlı tantuni

Farklı Bir Tantuni Tarifi

Malzemeler

- 1 kg bonfile
-Avuç içi kadar kuyruk yağı
-1 çay bardağı sıvı yağ
-Tuz 
-Karabiber
-Toz biber
- 10 adet ince orta boy lavaş

Salatası için;

-4 adet domates
-2 adet orta boy kuru soğan
-Yarım demet maydanoz
-1 adet limon
-Tuz


Hazırlanışı;

1 kg et düdüklü tencerede 5 su bardağı suyun içerisinde 10 dk haşlanır. Daha sonra kavurma tavasının içinde kuyruk yağı eritilir ve üzerine sıvı yağ eklenir. Haşlanan etler suyundan süzülerek tavaya alınır ve yağ ile kavrulur.Etler kavrulurken düdüklü tencerede kalan et suyunun yarısı üzerine eklenerek 10 dk daha pişirilir. 10 dk sonrasında geride kalan et suyunun tamamı eklenerek , etler az sulu kalacak şekilde pişirilir.Üzerine bir çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biber eklenir. 

Lavaşların içine salata hazırlığına geçelim :) Öncelikle kuru soğanları uzun uzun ince bir şekilde doğrayarak limon ve tuz ile ovalayın.Domatesleri küp küp çok ufak kesip soğana ilave edin . Maydanozu da ekledikten sonra salatamızı ve etlerimizi lavaşımızın içerisinde birleştirebiliriz:)

Lavaşların ev yapımı veya fırından alınması tavsiye edilir. 
Tantuniyi yerken ilave olarak içerisine limon sıkabilirsiniz.
Afiyet olsunnn....

No comments:

Post a Comment